Laatste nieuws De wedstrijden gaan vanavond niet door i.v.m. de grote kans op onweer en zware windstoten. Natuurlijk willen we de reeks wedstrijden graag met een ... [lees meer] Dinsdagavonden op Elfhoeven: A.s. dinsdag 9 juli: afsluiting van de voorjaarsserie Dinsdagavondwedstrijden Dinsdag 16 juli: wedstrijd in opti... [lees meer] Afgelopen dinsdag stond er alweer een nieuwe editie van de dinsdagavondwedstrijden op het programma. Er moest gekozen worden: gaan we het Nederlan... [lees meer]

 

Welkom bij Elfhoeven

Onze vereniging is schitterend gelegen aan de Elfhoevenplas, één van de Reeuwijkse plassen, op de grens van Gouda met Reeuwijk. 
De 800 leden samen zorgen voor gezelligheid en ontspanning

Onze sterkste punten:

 • Een gezellig clubhuis, met professionele horecavoorzieningen en zonnige terrassen;
 • De haven, lier, helling voor trailers, boothuis en stallingsmogelijkheden op de wal voor schepen;
 • Zeillessen voor jeugd en volwassenen met verenigingsboten door gediplomeerde instructeurs;
 • Wedstrijdzeilen voor de ervaren zeilers in de erkende klassen en voor beginnende wedstrijdzeilers in clubverband;
 • Recreatief zeilen, sloepenpuzzeltocht, Frieslandweekend en andere evenementen.

Wil je komen kijken? Van harte welkom! Het clubhuis aan de Platteweg 73, 2811 HR Reeuwijk, is alle zondagen geopend. En van april tot en met oktober ook op zaterdag. En op dinsdagavond als er wedstrijden zijn in het voorjaar en september.  
Mail voor info naar de secretaris.

Klik hier als je lid wilt worden.

Klik hier als je een zeilopleiding wilt volgen.

Faciliteiten

De GWV Elhoeven beschikt over goede faciliteiten. Naast ligplaatsen en sanitaire voorzieningen, heeft Elfhoeven ook van alles in huis voor een optimaal verenigingsleven:

 • Clubgebouw met keuken en bar. kleedkamers en sanitaire voorzieningen;
 • Ruim bemeten eigen parkeerterrein;
 • havencomplex met botenhuis, schepengarage, ligplaatsen in de haven en walplaatsen op vlonders en terreinen;
 • botenlier met afspuitplaats en een trailerhelling;
 • Voorzieningen voor drinkwater en afval;
 • Grasveld met zandbak voor de kinderen en natuurlijk ook om te zonnen;
 • Startschip 'de Bereboot' en een start-finishtoren voor zeilwedstrijden;
 • Een aantal open motorboten (rescue's) en een rubberboot 'de Gummiebeer', voor zeilwedstrijden en de zeilopleiding;
 • Een groot aantal verenigingszeilboten; kielboten (polyvalk) en zwaardboten (lasers) voor volwassenen en zwaardboten (optimist, RS Feva, splash en laser) voor de jeugd en een roeisloep om in teamverband te roeien;
 • Kampeerterrein bij evenementen.

Openingstijden
Het clubgebouw is elke zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
Tijdens het seizoen, dat loopt van april tot en met oktober, is het clubgebouw met keuken en bar ook op zaterdag geopend.
Bij evenementen is het clubhuis ongeveer 1 ½ uur voor aanvang van het evenement geopend. Bij wedstrijden is dit 1 ½ uur voor de eerste start. Dit is op z’n vroegst om 8.30 uur. Het clubhuis is ook geopend tijdens de dinsdagavondwedstrijden. 
Bij evenementen wijken de openingstijden af. Kijk voor de tijden in de activiteitenkalender.
De kleedkamers en de sanitaire voorzieningen zijn voor leden altijd beschikbaar.

Parkeerterrein
Op het clubterrein is parkeren voor auto’s verboden. Hiervoor is een parkeerterrein, tegenover het clubterrein aan de zuidzijde van de Platteweg. 

Het hek op het parkeerterrein is voorzien van een slot met code. Zet de trailers zo veel mogelijk achter het hek, en houd en er dan wel rekening dat er auto’s voor kunnen staan, als het drukker is op de club. Tijdens de openingstijden van ons clubhuis zal het hek open staan. Het loophek blijft altijd open. Als je op andere tijden door het hek moet, kan je een code intoetsen, dan zal het hek automatisch opengaan, en zichzelf weer afsluiten na 60 seconden. Kom je weer terug dan zal je weer de code moeten intoetsen en heb je 60 seconden de tijd om het hek te passeren.

Haven en botenstalling
De vereniging beschikt over ligplaatsen voor boten in de haven, in de botenhuizen, in de schepengarage, op de vlonders en op het terrein.Deze worden, tegen vergoeding per zomer – en/of winterseizoen aan de leden beschikbaar gesteld voor de stalling van hun in eigendom toebehorende boten. De toewijzing van de plaatsen geschiedt door de havencommissaris, rekening houdend met de bestaande wachtlijst.
Meer info, een aanvraagformulier en een overzicht van de wachtlijst vind je hier.

Botenlier en trailerhelling
Voor de tewaterlating en op het droge brengen van hun schepen kunnen de leden gebruik maken van de op het terrein aanwezige botenlier. Het gebruik van de lier is geheel voor eigen risico. Voor zwaardboten is er een trailerhelling aanwezig. Het afspuiten van de boten mag alleen op de afspuitplaats onder de lier. Dit in verband met de afvoer van het water.

Drinkwater en afval
Aan de N.O.-kant van de schepengarage bevindt zich een drinkwaterkraan met slang waaruit leden het voor hun eigen schip benodigde drinkwater kunnen betrekken.
Huisvuil en ander kleinafval zelf meenemen naar huis. We hebben minimale afvalcontainers.

Gebruik verenigingszeilboten
Je kan de verenigingsboten reserveren tegen vergoeding mits je aantoonbaar voldoende zeilervaring hebt. De boten zijn verzekerd, met een eigen risico voor de schipper in geval van schade. 

Meldpunt schade voor onderhoud aan de facileiten 
Geef schade zo snel mogelijk door.
Klik hier voor het melden van een schade. 
Wil je meer weten over Elfhoeven? Lees dan over onze geschiedenis.

 

 

Lid worden? Ga naar de aanmeldpagina.

dji-0519
dji-0506
14b5198f-b0f0-4141-bfe0-07165c00b0b4
img-3673
Roeibeer
ericavanos-02146