Laatste nieuws De wedstrijden gaan vanavond niet door i.v.m. de grote kans op onweer en zware windstoten. Natuurlijk willen we de reeks wedstrijden graag met een ... [lees meer] Dinsdagavonden op Elfhoeven: A.s. dinsdag 9 juli: afsluiting van de voorjaarsserie Dinsdagavondwedstrijden Dinsdag 16 juli: wedstrijd in opti... [lees meer] Afgelopen dinsdag stond er alweer een nieuwe editie van de dinsdagavondwedstrijden op het programma. Er moest gekozen worden: gaan we het Nederlan... [lees meer]

 

Jeugdzeilen

Zeilen, daar kom je voor. Je kleedt je goed aan voor je het water opgaat zodat je altijd warm blijft. Papa en mama maken zich geen zorgen want je bent in de veilige en ervaren handen van het instructieteam. Je krijgt les in groepsverband. Daar zitten vast leuke, nieuwe vrienden en vriendinnen bij. De instructeurs begeleiden vanuit snelle motorboten maar jij krijgt een Optimist! Door middel van opdrachten en spelletjes waarbij je in de loop van het jaar met steeds meer omstandigheden rekening moet houden, leer je zo snel mogelijk zelfstandig zeilen.

De opleiding jeugdzeilen heeft haar vaste onderdelen: 

 • De zwembadles. Zodat omslaan niet meer eng is en je weet wat je dan moet doen. Alle cursisten zijn welkom. Beginners maar ook zij die het nog een beetje spannend vinden.
 • Praktijklessen op zaterdag (12 keer exclusief speciale dagen). Een les duurt 3,5 uur.
  • Dagdeel ochtend is van 09.00 - 12.30
  • Dagdeel middag is van 13.30 - 17.00
 • Elfhoeven Junior League. Wedstrijdjes zeilen en prijzen winnen. CWO I hoeft hier nog niet aan mee te doen, maar iedereen vanaf CWO II-niveau wel.
 • Jeugdweekend.
 • Slotdag. Feestelijke afsluiting met diploma-uitreiking. En dat dan na een dag wedstrijdjes zeilen voor iedereen. Dit is ook de finale van de EJL.

Het Jeugdweekend wil echt niemand missen. Het instructieteam verzorgt twee spetterend leuke twee dagen (met overnachting!). Dat wil je niet missen. Natuurlijk zijn er ook leerzame maar vooral enthousiasmerende activteiten op het water in de zeilboten. Nadere informatie volgt later. Inschrijven staat los van het aanmelden voor de opleiding.

Schrijf je hier in!

Nog vragen of opmerkingen? Mail ze naar dguej.[antispam].@elfhoeven.nl.

img-20200720-101702-1

CWO Zwaardboot

Bedoeld voor oudere jeugd (vanaf 12 jaar) vooral omdat je letterlijk enig gewicht in de schaal moet leggen om deze boot te beheersen. Het is daarnaast goed als je enige ervaring hebt. De zwaardboot-opleiding vormt een prima vervolg op het Jeugdzeilen dat je in de Optimist en/of Cadet hebt gedaan. Je kunt vervolgens op niveau II van de zwaardbootopleiding instromen. Maar je hoeft niet perse je diploma Jeugdzeilen gehaald te hebben. Ook oudere beginnende zeilers zijn welkom. Evenzo staat inschrijving open voor sportieve volwassenen.
In deze sportieve klasse zeil je alleen of in een tweemansboot. Je bent welkom in de opleiding met je eigen boot maar als je die (nog) niet hebt, kun je gebruik maken van een verenigingsboot. Afhankelijk van je gewicht start je in een Splash of Laser dan wel de RS Feva als je in een tweemansboot wilt leren zeilen.
De zwaardboot kan lekker hard varen en is een echte sportieve uitdaging. Daar hoort de sensatie van af en toe een nat pak bij.

 

De opleiding Zwaardboot heeft haar vaste onderdelen:

 • Praktijklessen op zaterdag (12 keer exclusief speciale dagen). Een les duurt 3,5 uur.
  • Dagdeel ochtend is van 09.00 - 12.30
  • Dagdeel middag is van 13.30 - 17.00
 • Elfhoeven Junior League (EJL). Wedstrijdjes zeilen en prijzen winnen. CWO I doet hier nog niet aan mee maar iedereen vanaf CWO II-niveau wel.
 • Jeugdweekend.
 • Slotdag. Feestelijke afsluiting met diploma-uitreiking. En dat dan na een dag wedstrijdjes zeilen voor iedereen. Is ook de finale van de EJL.

 

Het Elfhoeven Jeugdweekend wil echt niemand missen. Het instructieteam verzorgt twee spetterend leuke twee dagen (met overnachting!). Dat wil je niet missen. Natuurlijk zijn er ook leerzame maar vooral enthousiasmerende activteiten op het water in de zeilboten. Nadere informatie volgt later. Inschrijven staat los van het aanmelden voor de opleiding.

Nog vragen of opmerkingen? Mail ze naar dguej.[antispam].@elfhoeven.nl.