Laatste nieuws Vind jij ook dat er veel gebeurt op Elfhoeven? En je wilt zeker graag op de hoogte gehouden worden als er activiteiten zijn waar je aan mee kan d... [lees meer] Onderweg naar Reeuwijk werden de deelnemers aangemoedigd door een prachtige sfeerfoto van de Reeuwijkse plassen bij zonsopgang. Helaas toonde deze ... [lees meer] De mosselavonden zijn een begrip bij Elfhoeven, iedere keer weer een succes. Nu ook, de inschrijving ging zo snel dat een flink aantal mensen buite... [lees meer]

Toerzeilen

Toerzeilen bij Elfhoeven

Onder het motto: ‘voor elk wat wils’ worden er door de ToerzeilCommissie in de periode april tot september recreatieve zeilactiviteiten georganiseerd. De nadruk daarvan ligt op samen zeilen in groepsverband met meerdere boten in verschillende vaargebieden. Naast de zeilopleidingen en het wedstrijdzeilen is er op die manier voor elke zeiler bij Elfhoeven wel iets te vinden. 

We hebben voor 2019 de volgende toerzeilactiviteiten in gedachten: Plassentocht op Reeuwijk, varen op Loosdrecht, Platbodemtocht, midzomeravondzeiltocht, admiraalzeilen  en natuurlijk de Samen Zeilen-WhatsApp-groep om ‘ad hoc’ een zeilmaatje te regelen.

Onderstaand de toerzeilactiviteiten van 2019

Plassentocht op Reeuwijk, zondag 14 april 2019
Traditiegetrouw openen we het seizoen met een rondje over “onze” Reeuwijkse plassen met je eigen boot of met één van de verenigingsboten. We verzamelen om 12.30 uur bij het clubhuis en we verwachten, wind en weder dienende, rond 17.00 uur weer in de haven terug te zijn. De kosten bedragen €8,00 bij gebruik van een verenigingsboot. Met eigen boot zijn de kosten €3,00. Wij zorgen voor wat versnaperingen of een ijsje van Antonio bij mooi weer.
Mogelijk kunnen we samen na afloop een gezamenlijke maaltijd bij Elfhoeven gebruiken. Mail naar neliezreot.[antispam].@elfhoeven.nl om in te schrijven.
 
Loosdrechtse plassen, zondag 19 mei 2019
We verzamelen om 12 uur in Gouda, rijden gezamenlijk naar de Jachtwerf van Dusseldorp en vandaar gaan we een mooie tocht zeilen of bomen op de eerste en tweede Loosdrechtse plas. Na afloop kunnen we voor wie dat wil samen ergens een hapje eten.
De kosten zijn €25,00 per persoon.
Mail naar neliezreot.[antispam].@elfhoeven.nl om in te schrijven.
 
Zeilen op een oud vrachtschip, de Zeldenrust, op de Lek, zondag 2 juni 2019
Het verleden herleeft, de Van Wanen Stichting in Krimpen a/d Lek biedt aan max. 12 personen de mogelijkheid om mee te zeilen. En als de wind tegen zit, is er gelukkig wel een motor. De inschrijvingen voor deze fantastische ervaring moeten wel voor 1 april 2019 binnen zijn !!! Na afloop kunnen we voor wie dat wil samen ergens een hapje eten.
Mail naar neliezreot.[antispam].@elfhoeven.nl om in te schrijven.
 
Midzomeravondzeilen, zaterdag 29 juni 2019
Na de langste dag gaan we varen in de schemer. We verzamelen om 19.30 uur bij het clubhuis en gaan de plas op. We hopen er dit jaar weer een mooie tocht van te maken, want we gaan zelfs na zonsondergang verder varen (met ontheffing). Wit lampje in de mast, zaklamp paraat. De kosten bedragen €8,00 inclusief gebruik van een verenigingsboot, met een eigen boot zijn de kosten €3,00 voor wat versnaperingen. Het programma duurt tot middernacht.
Mail naar neliezreot.[antispam].@elfhoeven.nl om in te schrijven.
 
Admiraalzeilen, zaterdagmiddag 14 september 2018
Het wordt bijna een traditie: met zijn allen tegelijkertijd manoeuvres doen op onze eigen Elfhoevenplas. Vorig jaar ging het al veel beter en dit jaar gaat het (hopen we) perfect! Hoe meer zeilen, hoe meer vreugd bij deze exercities! In een verenigingsboot of een ongeveer even snelle eigen boot. Voor wie dat wil is er aansluitend aan de zeilmiddag een gezamenlijke avondmaaltijd in het clubhuis.
Mail naar neliezreot.[antispam].@elfhoeven.nl om in te schrijven.


Samen Zeilen. Stel je voor: het is prachtig weer, er staat een lekker windje en je hebt zin om te gaan zeilen. Maar je hebt op dat moment geen maatje. Dan ben je blij dat je je hebt aangemeld voor de Samen Zeilen-whatsappgroep. Leden hebben immers gemeen graag te zeilen, maar het lukt niet altijd (direct) iemand te vinden. Via de groep kun je dan laten weten op zoek te zijn naar een maatje. Interesse? Geef je op via neliezreot.[antispam].@elfhoeven.nl.

Voor wie

De activiteiten zijn bedoeld voor alle leden van Elfhoeven die graag recreatief willen zeilen in groepsverband, met of zonder eigen boot. Het minimale zeilniveau om deel te nemen in verenigings- of huurboten is CWO II, maar als je in het bezit bent van CWO I en bezig met je CWO II kun je je aanmelden. We plaatsen je dan in overleg samen met meer ervaren zeilers.

De activiteiten staan in eerste instantie open voor (partner)leden van de vereniging, maar je mag ook een introducé meenemen.  

Inschrijven

In verband met de planning heeft het de voorkeur dat je zo spoedig mogelijk inschrijft. Je moet je voor elke activiteit apart inschrijven via het online-inschrijfformulier bij elk van de activiteiten. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers. In verband met de planning ontvangen wijde inschrijvingen graag zo spoedig mogelijk en sluiten wijde inschrijving een week voor elke activiteit. Bij aanmelding vragen wij je ook aan te geven wat je zeilervaring is.

Heb je vragen of opmerkingen, mail dan naar neliezreot.[antispam].@elfhoeven.nl.

Margreet Bekedam, Madelon Reijerkerk en Geert Jan van Oldenborgh