Laatste nieuws Zaterdag 22 juni is het 'zaterwaterdag', de langste zaterdag van het jaar. Een mooie gelegenheid om eens een bruggentocht in de avond te doen. We ... [lees meer] Optimist on Tour meert aan in de Reeuwijkse Plassen Optimist on Tour meert aan in de Reeuwijkse Plassen, bij... [lees meer] 7, 8 en 9 juni: een weekend vol muziek, kinderactiviteiten en Drijf-in bios Lijkt het jou ook fantastisch om vanuit je bootje of strandstoel buite... [lees meer]

 

Recreatief zeilen bij Elfhoeven

Elfhoeven organiseert zeiltochten om samen te zeilen in groepsverband met meerdere boten in verschillende vaargebieden. Voor elke zeiler bij Elfhoeven is er naast de zeilopleidingen en het wedstrijdzeilen wel iets te vinden. Natuurlijk is er de Samen Zeilen-WhatsApp-groep om een zeilmaatje te regelen, daarnaast hebben we de volgende zeilacitiviteiten gepland in 2024:

2019-04-14-plassentocht-4279

- Bruggentochten op zondagen op de Reeuwijkse Plassen,
- Midzomeravondtocht tijdens WaterZaterDag,
- Kaagtocht op zaterdag en/of zondag
- ZeilPuzzeltocht
- Frieslandweekend
En zomerwijnzeilavonden zodra het weer geschikt is

Via de diverse app-groepen, de nieuwsberichten en de site houden we je op de hoogte.
Zoek je een zeilmaatje, doe dan een oproep in de SamenZeil-whatsappgroep. 

Bruggentochten op de Reeuwijkse Plassen

Elke maand ongeveer de 3e zondag is iedereen (alle leden, dus ook sloeproeiers en beginnende zeilers) welkom bij de Bruggentocht. We varen naar andere plassen en passeren daarbij diverse bruggetjes.

Midzomeravondtocht tijdens de WaterZaterDag
Zeilen als het lang licht is. En doorzeilen als het al donker wordt. Dan ziet de plas er anders uit. Details volgen

Kaagtoertocht, zaterdag en/of zondag 15 en 16 juni
Vrijheid op de Kaag. Je kan 1 dag mee, 2 dagen, Wat je wilt. Wij regelen de boten, zelf regel je (kan onderling) de rest. We varen een mooie route en ongemerkt kom je heel wat te weten van dit mooie gebied. Details volgen.

Frieslandweekend, vrijdagavond 6 tot en met zondag 8 september
Het Frieslandweekend is een unieke gelegenheid waar je echt alle zeilomstandigheden tegenkomt. 2 heerlijke zeildagen in een prachtig vaargebied.Informatie Frieslandweekend

img-3257

 

Zeilpuzzeltocht
Eind augustus varen we over de plassen en dagen we je uit met raadsels, puzzels en opdrachten. Welke boot doet het het best/meest origineel?

ZomerWijnzeilavond
Plots zien we een heerlijke zeilavond komen en roepen: Zomeravond-Wijnzeilavond!
Neem een hapje en drankje mee dat je zelf lekker vindt en dat je kan delen met anderen. We beginnen bij Elfhoeven, zien wel hoe de tocht loopt en zijn voor het donker weer terug. 
Regel onderling samen bootindeling en boothuur. Aanmelden hoeft niet. 
Zie jij ook een heerlijke avond komen? Laat het ons gerust weten.  

Samen Zeilen Appgroep
Stel je voor: het is prachtig weer, er staat een lekker windje en je hebt zin om te gaan zeilen. Maar je hebt op dat moment geen maatje. Dan ben je blij dat je je hebt aangemeld voor de Samen Zeilen-whatsappgroep. Leden hebben immers gemeen graag te zeilen, maar het lukt niet altijd (direct) iemand te vinden. Via de groep kun je dan laten weten op zoek te zijn naar een maatje. Interesse? Meld je aan via netnemeneve.[antispam].@elfhoeven.nl

wijnzeilen-terugblik

Voor wie
De activiteiten zijn bedoeld voor alle leden van Elfhoeven die graag in groepsverband recreatief willen zeilen, met of zonder eigen boot. De activiteiten staan in principe open voor (partner)leden van de vereniging, maar je mag in overleg ook een introducé meenemen.  

11h-201807-plassentocht

Inschrijven
In verband met de planning, schrijf je snel in. Voor elke activiteit apart, via de activiteitenkalender. Het aantal plaatsen in de verenigingsvalken is beperkt, houd daar rekening mee. Inschrijving tot ongeveer een week voor elke activiteit. Bij aanmelding vragen wij je ook aan te geven wat je zeilervaring is.

Heb je vragen of opmerkingen, mail dan naar netnemeneve.[antispam].@elfhoeven.nl

20211024-brenda-vd-engel
herfsttoertocht-5688
image3
2019-04-14-plassentocht-5416
20190907-130744
52709185260-1763582cc3-k