Laatste nieuws Een avondje met plezierIs nu even niet weggelegd voor hierDeze spontane actie Kreeg helaas niet de gewenste reactieWe kunnen het tij niet kerenDus ... [lees meer] Laat je rommel niet achter op Elfhoeven, maar neem het mee naar huis en gooi het daar weg! Bedankt aan de leden die dit netjes doen en onze vereni... [lees meer] De notulen van de algemene ledenvergadering op 15 november 2022 staan online onder besloten documenten: https://www.elfhoeven.nl/mijn-captain/besl... [lees meer]

Recreatief zeilen bij Elfhoeven

Elfhoeven organiseert zeiltochten om samen te zeilen in groepsverband met meerdere boten in verschillende vaargebieden. Voor elke zeiler bij Elfhoeven is er naast de zeilopleidingen en het wedstrijdzeilen wel iets te vinden. Natuurlijk is er de Samen Zeilen-WhatsApp-groep om een zeilmaatje te regelen, daarnaast hebben we de volgende zeilacitiviteiten gepland in 2022:

2019-04-14-plassentocht-4279

- Plassentocht op ander vaarwater,
- 24-uurs van Reeuwijk,
- Kaagtocht
- Frieslandweekend
- Admiraalzeilen
En zomerwijnzeilavonden zodra het weer geschikt is

Via de diverse app-groepen, de nieuwsberichten en de site houden we je op de hoogte.
Zoek je een zeilmaatje, doe dan een oproep in de SamenZeil-whatsappgroep. 

Toertocht buiten Reeuwijk, zondag 22 mei 2022

We gaan waarschijnlijk zeilen op de Vinkeveense Plassen. Zet 'm maar vast in je agenda. Je krijgt via de nieuwsbrief verdere informatie. De kosten (ivm boothuur etc) delen we. Inschrijven Plassentocht

 

24-uurs van Reeuwijk - zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022
24 Uur lang op de plassen rondzeilen met je zeilvrienden en -vriendinnen. Of wat korter als dat je beter past.
Onderweg doen we leuke dingen en zijn we vooral bezig met zeilen. We vermaken ons prima doordat we alle uithoeken van de plassen bevaren. Ken je het verhaal van de Kerfwetering? Straks wel!
Recreatief, geen wedstrijd dus. Wel een drijvende borrel, leuke opdrachten, zeilpuzzels en plasweetjes. En als je wilt kan je natuurlijk je ronden tracken met I-Sail.
24-uurs van Reeuwijk

Kaagtoertocht, zondag 3 juli 2022

tekst volgt. 

 

Frieslandweekend, vrijdagavond 2 tot en met zondag 4 september
Het Frieslandweekend is een unieke gelegenheid waar je echt alle zeilomstandigheden tegenkomt. 2 heerlijke zeildagen in een prachtig vaargebied.Informatie Frieslandweekend

img-3257

 

Admiraalzeilen, zaterdagmiddag 24 september 2022
Het wordt al een mooie traditie: met zijn allen tegelijkertijd zeilmanoeuvres uitvoeren op onze eigen Elfhoevenplas. Het enthousiasme van de deelnemers is altijd groot.
Synchroon varen in kiellinie en staglinie, weven, aanvaren en wegvaren strak langs elkaar op halve wind, eer betonen aan de admiraal. Bijzondere manouevres die met concentratie goed uit te voeren zijn. We vlinderen over de plas uit en het is een kunst om een strak resultaat te bereiken.
Voorbereiding: lees de commando's en wat er van je verwacht wordt van te voren goed door.
- uitleg Admiraalzeilen
- Inschrijven Admiraalzeilen

ZomerWijnzeilavond
Plots zien we een heerlijke zeilavond komen en roepen: Zomeravond-Wijnzeilavond!
Neem een hapje en drankje mee dat je zelf lekker vindt en dat je kan delen met anderen. We beginnen bij Elfhoeven, zien wel hoe de tocht loopt en zijn voor het donker weer terug. 
Regel onderling samen bootindeling en boothuur. Aanmelden hoeft niet. 
Zie jij ook een heerlijke avond komen? Laat het ons gerust weten.  

Samen Zeilen Appgroep
Stel je voor: het is prachtig weer, er staat een lekker windje en je hebt zin om te gaan zeilen. Maar je hebt op dat moment geen maatje. Dan ben je blij dat je je hebt aangemeld voor de Samen Zeilen-whatsappgroep. Leden hebben immers gemeen graag te zeilen, maar het lukt niet altijd (direct) iemand te vinden. Via de groep kun je dan laten weten op zoek te zijn naar een maatje. Interesse? Meld je aan via netnemeneve.[antispam].@elfhoeven.nl

wijnzeilen-terugblik

Voor wie
De activiteiten zijn bedoeld voor alle leden van Elfhoeven die graag in groepsverband recreatief willen zeilen, met of zonder eigen boot. De activiteiten staan in principe open voor (partner)leden van de vereniging, maar je mag in overleg ook een introducé meenemen.  

11h-201807-plassentocht

Inschrijven
In verband met de planning, schrijf je snel in. Voor elke activiteit apart, via de activiteitenkalender. Het aantal plaatsen in de verenigingsvalken is beperkt, houd daar rekening mee. Inschrijving tot ongeveer een week voor elke activiteit. Bij aanmelding vragen wij je ook aan te geven wat je zeilervaring is.

Heb je vragen of opmerkingen, mail dan naar netnemeneve.[antispam].@elfhoeven.nl

20211024-brenda-vd-engel
herfsttoertocht-5688
image3
poster-24-uurs-2022
2019-04-14-plassentocht-5416
20190907-130744