Laatste nieuws Helaas is de dinsdagavondwedstrijd van vanavond weer afgelast vanwege verhoogde kans op onweer. De inschrijvingen van vanavond worden nogmaals doo... [lees meer] De foto's van de Goudse Zeilweek op Elfhoeven 2024, zijn hier te vinden:2024 05 18 Goudse Zeilweek | Flickr   [lees meer] Op zaterdag en/of zondag organiseren we een zeilweekend op de Kagerplassen. Een leuk en gezellig weekend waarin we lekker gaan toeren! Voor alle ze... [lees meer]

 

Zeilopleidingen bij Elfhoeven

GWV Elfhoeven biedt kwalitatief hoogwaardige zeilopleidingen. Bij het zeilen en dus ook bij de lessen, staan plezier en ontspanning altijd voorop. Er zijn zeilopeidingen voor alle leeftijden, vanaf 6 jaar tot en met 99 jaar! We varen in diverse typen zeilboten, alleen, met z’n tweeën of in een klein groepje.

Wij kiezen voor zeiltraining in kleine groepjes om iedere cursist maximale aandacht te kunnen geven. Het uitgangspunt is dat je zoveel mogelijk zelf in de boot vaart.Tijdens de zeilopleiding vloeien theorie en praktijk voor een optimaal leerproces soepel in elkaar over.

Maak je droom waar en stap bij ons aan boord!!!

 

Je kunt opstappen om te leren zeilen of om je zeilervaring op te vijzelen of uit te breiden. De instructie is in handen van ervaren en gediplomeerde instructeurs, die naast hun passie voor het zeilen, plezier en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

De opleiding start begin april en loopt (behalve de zomervakantie) door tot oktober. Voor de jeugd zijn er ook zomerzeilweken. De kosten voor de opleidingen vind je in de arievenlijst op de downloads pagina.

 

Elfhoeven biedt verschillende soorten opleidingen:

 

Voor volwassenen:

Opleiding kielboot

Voor iedereen vanaf ongeveer 14 jaar, van beginner tot zelfstandige zeiler. Je vaart in een Polyvalk, een stevige en stabiele polyester boot van ongeveer 6 meter, met twee of drie cursisten en een instructeur. Als je één of meerdere CWO-diploma’s hebt, biedt dit een basis voor eigenlijk alle boottypen, bij meer ervaring zelfs voor een kleiner kajuitjacht.

Opleiding Zwaardboot volwassenen

Als je niet bang bent om nat te worden en graag hard wilt varen, dan ga je de uitdaging aan om heel sportief in een zwaardboot te zeilen. We varen met de Lasers van de vereniging, maar je kunt natuurlijk ook met je eigen (zwaard)boot meedoen. We beginnen wat later in het jaar als de Polyvalken, dan is het water al weer een beetje warmer.

Opleiding kielboot CWO-plus

Nadat cursisten het programma van CWO 1 tot en met 3 hebben doorlopen in een aantal jaren rijst vaak de vraag, WAT NU? Natuurlijk zijn er volop mogelijkheden, zoals het gaan varen met een eigen boot, deelnemen aan de dinsdagavond en andere wedstrijden, maar er is ook duidelijk behoefte aan een gestructureerd programma door het jaar. Voor die mensen, die deze behoefte hebben, is er het programma CWO plus.

Voor vragen of nadere informatie over de opleidingen: gnidielpo.[antispam].@elfhoeven.nl

Voor de jeugd:

Opleiding Jeugdzeilen

Ben je tussen de 7 en 14 jaar en wil je schipper worden op je eigen boot? Dat kan. Maar voordat je zelfstandig varen moet je oefenen. Het is verstandig om dan zeillessen te nemen. We geven les in de Optimist, waar je dan in je eentje in zeilt, maar wel met meerdere boten tegelijk les krijgt. Daar zitten vast leuke, nieuwe vrienden en vriendinnen bij. De instructeurs begeleiden vanuit snelle motorboten maar jij vaart in een eigen Optimist! Door middel van opdrachten en spelletjes leer je zo snel mogelijk zelfstandig zeilen. Ook leer je alle onderdelen van de boot kennen, de regels op het water en hoe je een wedstrijd vaart. Uiteindelijk ben je in staat om overal heen te zeilen, over de golven te spuiten en daarna weer veilig thuis te komen.

Opleiding Zwaardboot

Als je niet bang bent om nat te worden en graag hard wilt varen, dan ga je de uitdaging aan om heel sportief in een zwaardboot te zeilen. Je kunt in je eentje zwaardboot varen (Splash, Laser of eigen boot), maar je kunt ook met iemand samen in een boot zeilen ( in RS Feva of eigen boot). Je leert dan goed samenwerken, met een vriend of vriendin wedstrijden zeilen (teamsport); of je kunt samen op ontdekkingstocht gaan.
De CWO-opleiding Zwaardboot is bedoeld voor oudere jeugd (vanaf 12 jaar) vooral omdat je letterlijk enig gewicht in de schaal moet leggen om je boot te beheersen. We bevelen aan dat je eerst de opleiding jeugdzeilen in de Optimist hebt gedaan maar dat hoeft niet.

Beide jeugdopleidingen kunnen worden gevolgd op zaterdagen gedurende het seilseizoen, of in de zomervakantie tijdens een van de zomerzeilweken. Voor alle informatie over jeugdopleidingen mail dguej.[antispam].@elfhoeven.nl