Laatste nieuws Een avondje met plezierIs nu even niet weggelegd voor hierDeze spontane actie Kreeg helaas niet de gewenste reactieWe kunnen het tij niet kerenDus ... [lees meer] Laat je rommel niet achter op Elfhoeven, maar neem het mee naar huis en gooi het daar weg! Bedankt aan de leden die dit netjes doen en onze vereni... [lees meer] De notulen van de algemene ledenvergadering op 15 november 2022 staan online onder besloten documenten: https://www.elfhoeven.nl/mijn-captain/besl... [lees meer]

Zeilopleidingen bij Elfhoeven

GWV Elfhoeven biedt kwalitatief hoogwaardige zeilopleidingen. Bij het zeilen en dus ook bij de lessen, staan plezier en ontspanning altijd voorop. Er zijn zeilopeidingen voor alle leeftijden, vanaf 6 jaar tot en met 99 jaar! We varen in diverse typen zeilboten, alleen, met z’n tweeën of in een klein groepje.

Wij kiezen voor zeiltraining in kleine groepjes om iedere cursist maximale aandacht te kunnen geven. Het uitgangspunt is dat je zoveel mogelijk zelf in de boot vaart.Tijdens de zeilopleiding vloeien theorie en praktijk voor een optimaal leerproces soepel in elkaar over.

Maak je droom waar en stap bij ons aan boord!!!

 

Je kunt opstappen om te leren zeilen of om je zeilervaring op te vijzelen of uit te breiden. De instructie is in handen van ervaren en gediplomeerde instructeurs, die naast hun passie voor het zeilen, plezier en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

De opleiding start begin april en loopt (behalve de zomervakantie) door tot oktober. De kosten voor de opleidingen vind je in de Tarievenlijst. Elfhoeven biedt verschillende soorten zeilopleidingen op cwo-niveau waarvoor je je in kunt schrijven.

 

Soorten opleidingen

Elfhoeven biedt vijf soorten zeilopleidingen waarvoor je je kunt inschijven: 

Privé-zeilles in een optimist

Ben je tussen 7 en 14 jaar en kun je wat extra aandacht gebruiken tijdens het leren zeilen? Schrijf je in voor Privé-zeilles op Elfhoeven. Met twee andere kinderen in je groep word je in 6 lessen een echte zeiler. De lessen worden aangeboden op twee tijdstippen in de ochtend, de eerste groep begint om 9 uur 's ochtends en krijgt anderhalf uur les tot half 11. De tweede groep begint om 11 uur 's ochtends en krijgt anderhalf uur les tot half 1. 

De instructeur zorgt ervoor dat de boot opgetuigd klaar ligt op het water. Op de begin tijd van de les pikt de instructeur je met de motorboot op en varen jullie naar de bootjes toe. Hier begint de les echt en ga je zelf aan de slag met het zeilen onder begeleiding van de instructeur. In het midden is een pauze met koekjes en limonade op het water. Aan het einde varen jullie weer met de motorboot terug naar de kant en hier zal de les nog even worden nabesproken.

Aan het einde van alle lessen krijgt iedereen een diploma!

Inschrijven voor de privé-zeillessen kan hier: https://www.elfhoeven.nl/activiteiten/670/prive-zeilles

Opleiding Jeugdzeilen

Ben je tussen de 7 en 14 jaar en wil je schipper worden op je eigen boot? Dat kan. Maar voordat je zelfstandig varen moet je oefenen. Het is verstandig om dan zeillessen te nemen. We geven les in de Optimist, waar je dan in je eentje in zeilt, maar wel met meerdere boten tegelijk les krijgt. Daar zitten vast leuke, nieuwe vrienden en vriendinnen bij. De instructeurs begeleiden vanuit snelle motorboten maar jij vaart in een eigen Optimist! Door middel van opdrachten en spelletjes leer je zo snel mogelijk zelfstandig zeilen.   Ook leer je alle onderdelen van de boot kennen, de regels op het water en hoe je een wedstrijd vaart. Uiteindelijk ben je in staat om overal heen te zeilen, over de golven te spuiten en daarna weer veilig thuis te komen.

De opleiding jeugdzeilen kan ook worden gevolgd tijdens de zomerzeilweek.

Opleiding Zwaardboot Jeugd

Als je niet bang bent om nat te worden en graag hard wilt varen, dan ga je de uitdaging aan om heel sportief in een zwaardboot te zeilen.  Je kunt in je eentje zwaardboot varen (Splash, Laser of eigen boot), maar je kunt ook met iemand samen in een boot zeilen ( in RS Feva of eigen boot). Je leert dan goed samenwerken, met een vriend of vriendin wedstrijden zeilen (teamsport) of je kunt samen op ontdekkingstocht gaan.

De CWO-opleiding Zwaardboot is bedoeld voor oudere jeugd (vanaf 12 jaar) vooral omdat je letterlijk enig gewicht in de schaal moet leggen om je boot te beheersen. We bevelen aan dat je eerst de opleiding jeugdzeilen in de Optimist hebt gedaan maar dat hoeft niet. Inschrijving staat ook natuurlijk ook open voor sportieve volwassenen. De opleiding zwaardboot kan ook worden gevolgd tijdens de zomerzeilweek. Voor alle informatie over jeugdopleidingen mail dguej.[antispam].@elfhoeven.nl

Opleiding Kielboot 

Voor iedereen vanaf ongeveer 14 jaar, van beginner tot zelfstandige zeiler. Je vaart in een Polyvalk, een stevige en stabiele polyester boot van ongeveer 6 meter, met twee of drie cursisten en een instructeur. Als je één of meerdere CWO-diploma’s hebt, biedt dit een basis voor eigenlijk alle boottypen, bij meer ervaring zelfs voor een kleiner kajuitjacht.

Opleiding Zwaardboot Volwassenen

Als je niet bang bent om nat te worden en graag hard wilt varen, dan ga je de uitdaging aan om heel sportief in een zwaardboot te zeilen. We varen met de Lasers van de vereniging, maar je kunt natuurlijk ook met je eigen (zwaard)boot meedoen. We beginnen wat later in het jaar als de Polyvalken, dan is het water al weer een beetje warmer.

De CWO-opleiding Zwaardboot is bedoeld voor volwassenen.

Opleiding Kielboot CWO plus

Nadat cursisten het programma van CWO 1 tot en met 3 hebben doorlopen in een aantal jaren rijst vaak de vraag, WAT NU? Natuurlijk zijn er volop mogelijkheden, zoals het gaan varen met een eigen boot, deelnemen aan de dinsdagavond en andere wedstrijden, maar er is ook duidelijk behoefte aan een gestructureerd programma door het jaar. Voor die mensen, die deze behoefte hebben, is er het programma CWO plus.   Voor vragen of nadere informatie over de opleidingen: gnidielpo.[antispam].@elfhoeven.nl