Laatste nieuws Helaas is de dinsdagavondwedstrijd van vanavond weer afgelast vanwege verhoogde kans op onweer. De inschrijvingen van vanavond worden nogmaals doo... [lees meer] De foto's van de Goudse Zeilweek op Elfhoeven 2024, zijn hier te vinden:2024 05 18 Goudse Zeilweek | Flickr   [lees meer] Op zaterdag en/of zondag organiseren we een zeilweekend op de Kagerplassen. Een leuk en gezellig weekend waarin we lekker gaan toeren! Voor alle ze... [lees meer]

 

Junior League

Ook dit jaar wordt weer de Elfhoeven Junior League georganiseerd, een leuke een leerzame manier om kennis te maken met wedstrijdzeilen. Deelnemers aan deze competitie zijn de deelnemers aan de jeugdopleiding is in principe vanaf CWO2 niveau en andere jeugdleden. De competitie is er voor alle volgende klassen: Optimist, Splash, Laser, RS Feva en RS 500.

De wedstrijden
Het doel van de EJL is met zijn allen leuke wedstrijdjes varen en daar plezier aan beleven. Het is voor jullie een leuk en leerzaam onderdeel van de zeilopleiding. Voor de jongere zeilers en zeilsters onder ons, die nog nooit een wedstrijd hebben gevaren, wordt een eenvoudig baantje uitgelegd en wordt je goed begeleid tijdens de wedstrijden zelf. De wat meer ervaren zeilers onder jullie zullen een iets grotere baan gaan varen en wordt er wat meer zelfstandigheid van jullie verwacht. Maar ook daar zal in de vorm van rescues begeleiding aanwezig zijn. Vooraf zal tijdens de briefing aan jullie, in groepjes, uitgelegd worden wat de bedoeling van de middag is. Uiteraard wordt de dag afgesloten met een prijsuitreiking. En aan het einde van het EJL seizoen, op 30 september reiken we de grote bekers uit. Voor elke deelnemer is er dan natuurlijk een prijs!

Locatie en tijd
Netzoals vorig jaar worden alle wedstrijden gevaren op de Elfhoeven plas. De RS Feva zeilers wordt gevraagd om half 12 aan te treden om te helpen om eventuele extra RS Feva’s op te tuigen. De anderen verzamelen allemaal om 12 uur. Voordat we het water opgaan en de wedstrijden gaan varen zorgen jullie samen met alle ouders dat de bootjes snel en goed zijn opgetuigd. Uiteraard krijgt iedereen een briefing. Dit doen we waarschijnlijk in groepjes. De dag is afgelopen na de prijsuitreiking. Deze vindt pas plaats als alle boten weer netjes zijn opgeruimd. De bedoeling is dat dit rond half vijf uur à vijf is afgelopen.

De data voor het voorjaar zijn:

JL 1: 15 mei 2022

JL 2: 29 mei 2022

JL 3: 12 juni 2022

Combi Elfhoeven: 2/3 juli 2022 (apart inschrijven)

Inschrijven verplicht
Inschrijven is verplicht voor iedereen! Dat was het vorige jaren ook al zo en kan niet-inschrijven consequenties hebben voor de deelname die dag. Je schrijft je individueel in: dus zowel de stuurman als de bemanning van een tweemansbootschrijven zich beide afzonderlijk in.
De kans is aanwezig dat voor bepaalde typen boten een tekort aan boten beschikbaar is. Ben je niet ingeschreven en kom je toch sta je onderaan op de wachtlijst en loop je het risico dat je niet kunt wedstrijdzeilen.
Inschrijvingen dienen uiterlijk de woensdag om 12 uur, voor de betreffende EJL te worden aangemeld via de website. Deze deadline heeft te maken met het feit dat de EJL-organisatie, op grond van de aantallen die op de woensdag ervoor bekendzijn, de logistiek gaat plannen. Schrijf je je na woensdag 12 uur pas in, loop je het risico dat er geen plaats in de betreffende boot voor je beschikbaar is.

Inschrijfprocedure

https://www.elfhoeven.nl/activiteiten/981/elfhoeven-junior-league

Aanmelden
Nu heb je je ingeschreven voor de wedstrijden. Maar voor diegene die met Elfhoeven materiaal gaan varen weten we dan nog niet in welke boot je gaat zeilen en met welk zeilnummer. Kortom, zodra je een bootje heb uitgekozen en je bootje hebt opgetuigd kom je je melden bij de inschrijfbalie om te zeggen welk bootnummer bij jou hoort. Als je dan aan het einde van de wedstrijd over de finish bent gegaan weten we dan in ieder geval wie er in dat bootje zeilt.
Maar ook als je een eigen bootje hebt kom je je even melden om te zeggen dat je er bent en gaat deelnemen aan de EJL.

Puntentelling tweemansboten
De puntentelling voor de tweemans boten. De stuurman en de bemanning van een boot krijgen elk individuele punten. Dit houdt in dat als je twee keer 1e bent geworden zowel de stuurman als de bemanning voor zichzelf punten hebben gekregen voor die twee eerste-plaatsen. Het doel is om het wisselen van bemanning mogelijk te maken.
Stel nu dat er meer deelnemers zijn dan er plaatsen in de boten beschikbaar zijn. In zo’n geval zal de organisatie kunnen besluiten om de bemanningen te wisselen om iedereen de kans te geven punten te verzamelen. De organisatie kan besluiten om bijvoorbeeld 2 wedstrijden te varen waarbij 6 kinderen de eerste wedstrijd varen en 6 andere kinderen de tweede wedstrijd. Andere mogelijke oplossingen die leiden tot een eerlijke verdeling worden niet uitgesloten

Ouders
Om alles in goede banen te leiden hebben we natuurlijk de hulp van jullie ouders nodig. Niet alleen bij het helpen met optuigen, maar zeker ook als we het water opgaan in de vorm van het bemannen van de rescue en startschip. Ook als iedereen weer terug komt is de hulp van de ouders onontbeerlijk. We willen er voor jullie allemaal een onvergetelijk leuke dag van maken en daar hebben we natuurlijk de ouders bij nodig. Neem ze mee op sleeptouw en laat ze je helpen met deze wedstrijden. We rekenen er wel op.
Zijn er al ouders die graag willen meehelpen met rescue en startschip, laten ze zich dan nu al bij mij melden zodat we alles goed kunnen plannen en organiseren.

Tot slot
Dit is een heel lang verhaal met heel veel informatie en verzoeken om inzet van ouders. Maar heb je desondanks vragen? Stel ze door een e-mail te sturen naar dguej.[antispam].@elfhoeven.nl. Dan helpen we waar we kunnen.
Wij hopen jullie allemaal te mogen zien en zien jullie inschrijving en inzet van de ouders snel tegemoet.

 

Inschrijven

Schrijf je hier in!

cursussen-startschip 2

Katinka Vork