Laatste nieuws Aan het eind van het seizoen helpen we je je boot veilig op de kant te zetten. Dit jaar is dat op zaterdag 26 oktober . Dan wisselt het ... [lees meer] Adverteerders gezocht Ons mooie clubblad is gegroeid naar een sportieve glossy die het waard is om vaker te bekijken en te lezen. Het blad komt ... [lees meer] 2 eskaders met totaal 6 boten voerden onder leiding van Ed van Gils en Arno Gosselink onder zeer lastige omstandigheden de vereiste manoeuvres uit.... [lees meer]

Wat heb je nodig voor de opleiding?

Zwemvest, schoeisel, waterdicht jack en broek

Alle cursisten moeten goed kunnen zwemmen en gedurende iedere les een zwemvest dragen. Een reddingsvest is vanwege de risico's en de begeleiding tijdens de lessen en wedstrijden niet nodig, want dat beperkt in de bewegingsvrijheid. Op de boten zijn zeil- of bootschoenen verplicht. Afhankelijk van het weer zijn regen- of zeilkleding, zeillaarzen, handdoek en droge reservekleding nodig. Het is belangrijk dat je droog blijft tijdens het varen. Dat is vooral een aandachtspunt tijdens frissere periodes in voor- en naseizoen.

Boeken
Hieronder staan drie boeken die wij aanraden bij de zeilopleiding. In de kielbootopleiding doe je een theoretisch examen bij elkvan de drie CWO-niveaus. Voor de zwaardboot doe je alleen een theoretisch examen voor het uiteindelijke CWO III-niveau. Voor de andere diploma's jeugdzeilen hoef je geen theorie-examen te doen. Een boekje naast de lessen thuis te kunnen lezen helpt natuurlijk wel!

  • Optimist Zeilen

Vormgegeven in een beeldtaal die jonge lezers zal aanspreken. Al jarenlang hét boek om in de meest populaire jeugdboot te leren zeilen. 

  • Het Zeilboek, de nieuwe leidraad voor zeilers - J. Peter Hoefnagels

Een eerste kennismaking, daarna de behandeling van de basisvaardigheden. Alles in korte, afgeronde hoofdstukken met talloze tekeningen en aandacht voor het detail, behandelt de diploma-eisen voor CWO. Bestemd voor zeilschool en individuele zeiler, te gebruiken als cursusboek en als naslagwerk.

  • Zeilen van beginner tot gevorderde - Karel Heijnen, Peter Tolsma

Te gebruiken tijdens zeilopleidingen en als naslagwerk, aanbevolen door de CWO. Het eerste, korte, gedeelte richt zich op beginners en legt de beginselen duidelijk in een logische volgorde uit. Het uitgebreide tweede deel is veel gedetailleerder en behandelt alle mogelijke aspecten van de zeilsport. De informatie aangepast aan de nieuwe eisen van de diverse zeilcertificaten van de CWO.