Laatste nieuws Aanstaande zaterdag is het 'waterzaterdag', de langste zaterdag van het jaar. Een mooie gelegenheid om 's avonds het water op te gaan. Je kunt je ... [lees meer] 14,15,16 juni  "De Kaag" Dag 1, 15 juni zaterdag: ontstuimig, donkere regen wolken, storm, Bf 7/8 code geel, en waanzinnig veel zin om... [lees meer] Zaterdag 22 juni is het 'zaterwaterdag', de langste zaterdag van het jaar. Een mooie gelegenheid om eens een bruggentocht in de avond te doen. We ... [lees meer]

 

Een zeilopleiding volg je bij GWV Elfhoeven

Volwassenen krijgen les in twee typen boten: kielboten (Polyvalken) en zwaardboten (Lasers). Informatie over de zwaardbootopleiding vind je hier.

Deze informatie gaat over de kielbootopleiding.
Inschrijven kielbootopleiding doe je hier.

De kielbootlessen zijn voornamelijk op zaterdag overdag en op zondagochtend.
[Zie de lessentabel]

De lessen

We geven les op CWO1, 2 en 3 volgens de landelijk erkende CWO-methode. Naast het reguliere CWO-programma bieden we ook CWO-plus aan. Les krijg je van
CWO-gekwalificeerde instructeurs.

Een les duurt 2,5 uur. Je zit met 2 of 3 cursisten in de boot. We hanteren een vaste indeling met een vaste club instructeurs per boot.

Het lesseizoen

  • Het lesseizoen begint met een introductiebijeenkomst.
  • Van april tot aan de zomervakantie en daarna tot half oktober, volg je bijna wekelijks
  • Voor de zomervakantie volg je een paar maandagavonden theorielessen en leg je het theorie-examen af.
  • De laatste les voor de zomervakantie is een plassentocht. We gaan dan met alle deelnemers en instructeurs een rondje over de verschillende Reeuwijkse Plassen varen.
  • Begin september is het Frieslandweekend. Open voor alle leden van Elfhoeven. Zeer leerzaam, gezellig en leuk.
  • Begin oktober is de laatste opleidingsdag, de slotdag. We varen over de dag een aantal wedstrijdjes, reiken je diploma of vorderingenstaat uit en eten met z'n allen.

De lessen gaan altijd door. Uiteraard gaan we bij hevige storm niet de plas op. We kunnen je bij elk weertype wat leren. Bij de indeling en de voorbereiding van de lessen gaan onze instructeurs - vrijwilligers - uit van je aanwezigheid.

Beginners starten, afhankelijk van hun zeilervaring, in CWO1 of kunnen instromen in CWO2 of CWO3.

Elk CWO-niveau heeft een praktijk- en een theoriedeel. We geven theorie met behulp van “Het Zeilboek - de nieuwe leidraad voor zeillers” van Jan Peter Hoefnagels. De theorie toetsen we met een examen.

En er zijn geen praktijkexamens. Je wordt beoordeeld op wat je gedurende het zeilseizoen laat zien. Behalve je inzet in de lessen is dit ook afhankelijk van de ervaring die je opdoet buiten de lessen. Veel zeiluren maken zorgt voor een snelle ontwikkeling.

Bij Elfhoeven doe je zeilervaring op door mee te doen aan toerzeilactiviteiten, aan clubwedstrijden en door recreatief te zeilen. De activiteiten staan voor iedereen open. Je kunt vanaf CWO1 meedoen. Heb je CWO2, dan kan je een boot van de vereniging huren.

Na het CWO-programma

Nu kan je zeilen onder alle omstandigheden. Blijf actief ga meedoen met
CWO-plus: je onderhoudt je zeilvaardigheden, krijgt training voor wedstrijden en leert nieuwe dingen. Samen met je zeilvrienden die je de voorgaande jaren hebt gemaakt.

Heb je vragen, mail naar gnidielpo.[antispam].@elfhoeven.nl