Laatste nieuws Een avondje met plezierIs nu even niet weggelegd voor hierDeze spontane actie Kreeg helaas niet de gewenste reactieWe kunnen het tij niet kerenDus ... [lees meer] Laat je rommel niet achter op Elfhoeven, maar neem het mee naar huis en gooi het daar weg! Bedankt aan de leden die dit netjes doen en onze vereni... [lees meer] De notulen van de algemene ledenvergadering op 15 november 2022 staan online onder besloten documenten: https://www.elfhoeven.nl/mijn-captain/besl... [lees meer]

Welkom bij Elfhoeven

Onze vereniging is schitterend gelegen aan de Elfhoevenplas, één van de Reeuwijkse plassen, op de grens van Gouda met Reeuwijk. 
En het belangrijkste: 800 leden die samen zorgen voor gezelligheid en ontspanning

Onze sterkste troeven:

 • Een gezellig clubhuis, met professionele horecavoorzieningen en zonnige terrassen
 • De haven, schepenlier, helling voor trailers, boothuis en stallingsmogelijkheden op de wal voor schepen
 • Zeillessen voor jeugd en volwassenen in schepen van de eigen vloot door gediplomeerde instructeurs
 • Wedstrijdzeilen voor de ervaren zeilers in de erkende klassen en voor beginnende wedstrijdzeilers die af en toe een wedstrijd willen varen. 
 • Recreatief zeilen, sloepenpuzzeltocht, Frieslandweekeind en andere evenementen

Wilt u eens komen kijken Graag! Het clubhuis aan de Platteweg 73, 2811 HR Reeuwijk, is alle zondagen geopend. En in het zeilseizoen ook op de dinsdagavonden en zaterdagen.  
Tijdens openingtijden telefoon 0182 - 514080. Mail voor info de secretaris.

Klik hier als je lid wilt worden.

Klik hier als je een zeilopleiding wilt volgen.

 

faciliteiten

De GWV Elhoeven beschikt over goede faciliteiten. Naast ligplaatsen en sanitaire voorzieningen, heeft Elfhoeven ook van alles in huis voor een optimaal verenigingsleven:

 • Clubgebouw met keuken en bar. kleedkamers en sanitaire voorzieningen. Deze zijn met name in de zomer open. Tevens zijn er twee buitentoiletten.
 • Ruim bemeten eigen parkeerterrein.
 • havencomplex met botenhuis, schepengarage, ligplaatsen in de haven en walplaatsen op vlonders en terreinen.
 • botenlier met afspuitplaats en een trailierhelling.
 • Voorzieningen voor drinkwater en afval.
 • Grasveld met speelweide voor de kinderen en natuurlijk ook om te zonnen.
 • Startschip 'de Bereboot' en een start-finishtoren voor zeilwedstrijden.
 • Een aantal open motorboten (rescue's) en een rubberboot 'de Gummybeer', voor zeilwedstrijden en de zeilopleiding.
 • Een aantal verenigingszeilboten; kielboten (polyvalk) voor volwassenen en zwaardboten (optimist, cadet, splash en laser) voor de jeugd.
 • Kampeerterrein bij evenementen.

 

(Dit heet een Blockquote) Tijdens het seizoen, dat loopt van half april tot half oktober, is het clubgebouw met keuken en bar op zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Openingstijden
Tijdens het seizoen, dat loopt van half april tot half oktober, is het clubgebouw met keuken en bar op zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Bij evenementen is het clubhuis ongeveer 1 ½ uur voor aanvang van het evenement geopend. Bij wedstrijden is dit 1 ½ uur voor de eerste start. Dit is op z’n vroegst om 8.30uur. Het clubhuis is ook geopend gedurende de dinsdagavond wedstrijden. 
Buiten het seizoen, dat loopt van half oktober tot half april, is het clubgebouw met keuken en bar op zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Bij evenementen wijkt dit af en is dit afhankelijk het evenement. De dan geldende openingstijden zijn meestal in de agenda terug te vinden. 
De kleedkamers en de sanitaire voorzieningen zijn het hele jaar beschikbaar..

Parkeerterrein

Op het clubterrein is parkeren voor auto’s verboden. Hiervoor is een parkeerterrein, tegenover het clubterrein aan de zuidzijde van de Platteweg. 
Het hek op het parkeerterrein is voorzien van een slot met code. Zet de trailers zo veel mogelijk achter het hek, en houd en er dan wel rekening dat er auto’s voor kunnen staan, als het drukker is op de club. Tijdens de openingstijden van ons clubhuis,  zal het hek open blijven staan. Het loophek blijft altijd open. Als u gedurende andere tijden door het hek moet, kan je een code intoetsen, dan zal het hek automatisch opengaan, en zichzelf weer afsluiten na 60 seconden. Kom je weer terug dan zal je weer de code moeten intoetsen en heb je 60 seconden de tijd om het hek te passeren.

Haven en botenstalling
De vereniging beschikt over ligplaatsen voor boten in de haven, in de botenhuizen, in de schepengarage, op de vlonders en op het terrein.Deze worden, tegen vergoeding per zomer – en/of winterseizoen aan de leden beschikbaar gesteld voor de stalling van hun in eigendom toebehorende boten. De toewijzing der plaatsen geschiedt door het bestuur, rekening houdend met de bestaande wachtlijst.
Een aanvraagformulier voor haven of stalling vind je bij de downloads.
Klik hier voor de wachtlijst waarvoor je in moet loggen op de besloten pagina's 

Botenlier en trailerhelling
Voor de tewaterlating en op het droge brengen van hun schepen kunnen de leden gebruik maken van de op het terrein aanwezige botenlier. Het gebruik van de lier is geheel voor eigen risico. Voor zwaardboten is er een trailerhelling aanwezig. Het afspuiten van de boten mag alleen op de afspuitplaats onder de lier plaatsvinden. Dit in verband met de afvoer van het water

Drinkwater en afval
Aan de N.O.-kant van de schepengarage bevindt zich een drinkwaterkraan met slang. Waaruit de leden het aan boord benodigde drinkwater kunnen betrekken.
Huisvuil en ander kleinafval kan uitsluitend in daartoe bestemde plastic zakken worden gedeponeerd in daarvoor bestemde container op het clubterrein.

Gebruik verenigingszeilboten
Buiten de opleiding is het aan gebruik van de verenigingszeilboten regels verbonden en wordt hiervoor een vergoeding gevraagd. Onder meer is het mogelijk om gebruik te maken van een "strippenkaart". De boten zijn verzekerd, waarbij er een eigen risico is voor de schipper in geval van schade. Ook beschikt de vereniging over een motorbootje "balletentje".

Meldpunt schade voor onderhoud aan de facileiten 
Er is een emailadres beschikbaar voor het melden en registreren van schades. 
Klik hier voor het melden van een schade. 
Wil je meer weten over Elfhoeven? Lees dan over onze geschiedenis.
 

 

 

Lid worden? Ga naar de aanmeldpagina.

nieuws17
2019 06 27 wijnzeilen-223556

Dit is een rij met een blauwe achtergrond. Handig om 2 aparte delen van een pagina te onderscheiden: om en om wit en blauw.

Helaas is het toepassen van die kleurstelling voorbehouden aan de beheerders.

Onder deze blauwe rij is weer een witte rij geplaatst, met alleen maar een lege regel, omdat anders de bovenkant van de titelbalkjes hieronder direct tegen het blauw aan zitten.

 

 

Ga naar de Home pagina

Wil je naar de homepagina van Elfhoeven.nl, klik dan op de knop.

Wil je meer weten over Elfhoeven? Lees dan over onze geschiedenis.

Elfhoeven, Platteweg 73 Reeuwijk