Laatste nieuws Afgelopen zondag is er door de jeugd weer fanatiek in de RS Feva getraind. Dit heeft prachtige plaatjes opgeleverd!   [lees meer] We nodigen je uit voor deze heerlijke activiteit waarbij wijn en spijs perfect op elkaar zijn afgestemd. Marco heeft een mooie selectie van wijnen ... [lees meer] Verslag Instructiedag Stuurlieden Sloeproeien Willemstad, 10 december 2022. Een Binnenvaartschip schuift traag door de ochtendmist. De overk... [lees meer]

Privé-zeilles in een optimist

Ben je tussen 7 en 14 jaar en kun je wat extra aandacht gebruiken tijdens het leren zeilen? Schrijf je in voor Privé-zeilles op Elfhoeven. Met twee andere kinderen in je groep word je in 6 lessen een echte zeiler. De lessen worden aangeboden op twee tijdstippen in de ochtend, de eerste groep begint om 9 uur 's ochtends en krijgt anderhalf uur les tot half 11. De tweede groep begint om 11 uur 's ochtends en krijgt anderhalf uur les tot half 1. 

De instructeur zorgt ervoor dat de boot opgetuigd klaar ligt op het water. Op de begin tijd van de les pikt de instructeur je met de motorboot op en varen jullie naar de bootjes toe. Hier begint de les echt en ga je zelf aan de slag met het zeilen onder begeleiding van de instructeur. In het midden is een pauze met koekjes en limonade op het water. Aan het einde varen jullie weer met de motorboot terug naar de kant en hier zal de les nog even worden nabesproken.

Aan het einde van alle lessen krijgt iedereen een diploma!

Inschrijven voor de privé-zeillessen kan hier: https://www.elfhoeven.nl/activiteiten/670/prive-zeilles

 

 

In 2020 worden er geen gewenningslessen aangeboden, wel is er een speciale privé-zeilles groep voor kinderen die extra aandacht nodig hebben. Let op deze is ook op zaterdag!

Wil je kennismaken met zeilen en Elfhoeven, maar is de stap naar de opleiding jeugdzeilen met haar vele lessen nog een beetje groot? Dan is de gewenning cursus wat voor jou! Deze cursus is speciaal voor kinderen van 6 of 7 jaar die willen ervaren wat zeilen is.

Gedurende 5 lessen van twee uur die op de zondag gegeven worden, leer je spelenderwijs de beginselen van het zeilen. In een Optimist. Je went aan boot, wind en water. Er wordt uitleg gegeven over die Optimist, gepeddeld op het water maar ook heus gezeild met behulp van vlinderzeiltjes en later het echte zeil. Ook deze cursus start met een zwembadles (zie onderstaand programma.
De begeleiding is in handen van ervaren en gekwalificeerde instructeurs die naast plezier, veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Het programma voor 2018 omvat 5 lessen welke hieronder staan benoemd. De lessen zijn allemaal op zondag, maar bij een groot aantal aanmeldingen zal de groep mogelijk worden opgesplitst waarbij er een groep op zaterdag, en een groep op zondag les zal volgen. Dit zal tijdig, en zeker niet zonder overleg worden besloten. 

Wil je meer informatie? Mail dan naar dguej.[antispam].@elfhoeven.nl.