Laatste nieuws Leuke toegankelijke online cursussen voor officials nu beschikbaar bij het WaterSportVerbond Voor iedereen die wel eens helpt of mee wil helpen bi... [lees meer] Op het WK voor de Flying Junior in Italië hebben Hylke en Madeleine de 3e plaats behaald. Gefeliciteerd namens alle leden! Hier het verslag ... [lees meer] Stamppotzeilen De dinsdagavondwedstrijden zijn dinsdag 9 juli jl. afgesloten met de bekende tafel vol met prijzen voor bijna alle zeilers. Het was... [lees meer]

Gewenning Optimist

Wil je kennismaken met zeilen en Elfhoeven, maar is de stap naar de opleiding jeugdzeilen met haar vele lessen nog een beetje groot? Dan is de gewenning cursus wat voor jou! Deze cursus is speciaal voor kinderen van 6 of 7 jaar die willen ervaren wat zeilen is.

Gedurende 5 lessen van twee uur die op de zondag gegeven worden, leer je spelenderwijs de beginselen van het zeilen. In een Optimist. Je went aan boot, wind en water. Er wordt uitleg gegeven over die Optimist, gepeddeld op het water maar ook heus gezeild met behulp van vlinderzeiltjes en later het echte zeil. Ook deze cursus start met een zwembadles (zie onderstaand programma.
De begeleiding is in handen van ervaren en gekwalificeerde instructeurs die naast plezier, veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Het programma voor 2018 omvat 5 lessen welke hieronder staan benoemd. De lessen zijn allemaal op zondag, maar bij een groot aantal aanmeldingen zal de groep mogelijk worden opgesplitst waarbij er een groep op zaterdag, en een groep op zondag les zal volgen. Dit zal tijdig, en zeker niet zonder overleg worden besloten. 

Wil je meer informatie? Mail dan naar dguej.[antispam].@elfhoeven.nl.