Laatste nieuws Aan het eind van het seizoen helpen we je je boot veilig op de kant te zetten. Dit jaar is dat op zaterdag 26 oktober . Dan wisselt het ... [lees meer] Adverteerders gezocht Ons mooie clubblad is gegroeid naar een sportieve glossy die het waard is om vaker te bekijken en te lezen. Het blad komt ... [lees meer] 2 eskaders met totaal 6 boten voerden onder leiding van Ed van Gils en Arno Gosselink onder zeer lastige omstandigheden de vereiste manoeuvres uit.... [lees meer]

Gewenning Optimist

Wil je kennismaken met zeilen en Elfhoeven, maar is de stap naar de opleiding jeugdzeilen met haar vele lessen nog een beetje groot? Dan is de gewenning cursus wat voor jou! Deze cursus is speciaal voor kinderen van 6 of 7 jaar die willen ervaren wat zeilen is.

Gedurende 5 lessen van twee uur die op de zondag gegeven worden, leer je spelenderwijs de beginselen van het zeilen. In een Optimist. Je went aan boot, wind en water. Er wordt uitleg gegeven over die Optimist, gepeddeld op het water maar ook heus gezeild met behulp van vlinderzeiltjes en later het echte zeil. Ook deze cursus start met een zwembadles (zie onderstaand programma.
De begeleiding is in handen van ervaren en gekwalificeerde instructeurs die naast plezier, veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Het programma voor 2018 omvat 5 lessen welke hieronder staan benoemd. De lessen zijn allemaal op zondag, maar bij een groot aantal aanmeldingen zal de groep mogelijk worden opgesplitst waarbij er een groep op zaterdag, en een groep op zondag les zal volgen. Dit zal tijdig, en zeker niet zonder overleg worden besloten. 

Wil je meer informatie? Mail dan naar dguej.[antispam].@elfhoeven.nl.