welkom bezoeker Schrijf je nu in voor de zeilopleiding!
wedstrijden
van09 december 2018 - 11:00 uur
tot09 december 2018 - 15:30 uur

Winterwedstrijd 2 - 9 december

publicatie: 04 september 2018 - 13:06 uur (door Fred Jacobs)

klasses: Meermans.

Wind, dat stond er in de voorspelling. Lees hier het verslag van Lukas van Heerde en bekijk de plaatjes.

Winterwedstrijd 2 - 9 december

https://photos.app.goo.gl/5Uj7HbYFFsQqpvxa9 

Langzamerhand nam de hoeveelheid voorspelde wind in aanloop naar de tweede winterwedstrijd van dit seizoen wat af, maar de vlagen bleven prominent aanwezig. In de aanloop van dit evenement veel twijfel onder het comité en de deelnemers, zal het doorgaan... of toch niet.

Daarom ook in de WhatsAppgroep de nodige discussies over het wel en niet gaan, het uitwisselen van bemanning enzovoort. Uiteindelijk kwamen er op 9 december 10 boten aan de start. Deels met hun eigen team en soms met wat extra aangemonsterde versterking.

 

Voor een aantal andere mensen was het juist meer een uitdaging. Als je een gloednieuwe Randmeer hebt, wil je die natuurlijk gebruiken ook! Zodoende konden we voor het eerst kennismaken met Peter Kuijs en zijn gloednieuwe 1135. Ook de 1133 van Mathijs en de recent van eigenaar gewisselde 258 waren van de partij.

 

Als je recent een nieuwe boot hebt, dan kun je daarmee ook hard varen. De 258 liet zich tijdens de wedstrijden op Kralingen al goed zien, maar Ronald en Arjan hebben de aanknop nu echt gevonden. Soeverein zeilden ze - terwijl de mast alle kanten op boog - met twee eerste plekken naar de overwinning. Gefeliciteerd!

Daarachter maakten de twee boten van de Braassem er een onderlinge strijd van door met een gelijk aantal punten te eindigen. Wel haakten er een paar boten af, waardoor er in de laatste wedstrijd wat minder punten te verdelen waren.

Komend weekend is er voor iedereen die het uitwaaien gemist heeft een nieuwe kans. De eerste winterwedstrijd gaan we dan - storm, ijs en ander snertweer wederdienende - inhalen.

Lukas van Heerde - Randmeer 1030

Overzicht (8)

Extra winterwedstrijdWinterwedstrijd 2 - 9 decemberWinterwedstrijd 3Winterwedstrijd 4 Winterwedstrijd 5toon alles...
Zie ook
evenementen
06 januari
Winterwedstrijd 3
11 januari
Nieuwjaarsreceptie 2019
27 januari
Winterwedstrijd 4
03 februari
Spelletjesmiddag
17 februari
Winterwedstrijd 5
sponsors