welkom bezoeker Schrijf je nu in voor de zeilopleiding!
opleidingen

Zwemvest of reddingsvest

publicatie: 03 februari 2014 - 19:49 uur

Zwemvest of reddingsvest?

Zwemvest of reddingsvest

Ga je voor het eerst zeilen en vraag je je af of je nu een zwemvest of een reddingsvest zult kopen? Voordat je een aankoopadvies kunt krijgen moet je eigenlijk eerst de vraag beantwoorden in welke situaties je allemaal terecht gaat komen. Op zee tijdens zwaar weer is een heel andere omstandigheid dan in je Optimistje op de Eflhoevenplas met een rustig windje.

Maar om het niet al te ingewikkeld te maken, beperken we dit advies tot de lessituaties voor de jeugd. En dan is een goed passend zwemvest (heeft geen kraag)  het beste. Je let wel even op het drijfvermogen toch!

Als je al in het water terecht komt, ben je veelal heel goed in staat om je hoofd boven water te houden. Bovendien is er altijd een instructeur in de buurt die snel naar je toe komt met een volgboot. Een zwemvest geeft je meer bewegingsvrijheid en je kunt goed om je heen kijken. Zowel in de boot - dat zeilt beter - als in het water. Want als je daar in terecht komt wil je snel weer in je boot! Overigens een vest is ook een beetje een bodywarmer. En dat draagt tijdens nogal wat momenten in voor- en naseizoen erg lekker. Dus koop maar geen opblaasvest.

Nog vragen? Opleidingen@elfhoeven.nl.

Overzicht (4)

Zwembadles 2018Zwembadles 2016 foto sZwemvest of reddingsvestCWO erkende opleidingslocatie
evenementen
28 mei
Dinsdagavondwedstrijd 4
30 mei
Sloepentocht - Hemelvaa...
02 juni
Zeilen op de Zeldenrust...
02 juni
Junior League 4
02 juni
Zomerwedstrijd 3
sponsors